X
تبلیغات
آشپزی خاله ریزه - غذاهای تازه عروس

آشپزی خاله ریزه

برای کسانی که می‌خواهند به تازگی و به سادگی آشپزی کنند

سلام دوستان خوب و مهربون همیشگی...

امروز یه مطلب جالب که هم به آشپزی مربوط میشه و هم نمی‌شه و اما جنبه طنز و آموزشی داره به دستم رسید. فکر کردم ممکنه برای شما هم جالب باشه.

امیدوارم خوشتون بیاد و اگه شما هم مطلبی داشتید برام بفرستید تا به اسم خودتون تو وبلاگ بذارم. 

«« آﻣﻮﺯﺵ ﭘﺨﺘﻦ ﺷﻮﻫﺮ !! »» مخصوصا برای تازه عروس ها

١- ﺷﻮﻫﺮ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺩﻳﮕﯽ ﺍﺯ ﻣﺤﺒﺖ ﻭ ﺗﻮﺟﻪ ﻗﺮﺍﺭ دهید (ﺷﻌﻠﻪ ﺭﺍ ﻛﻢ ﻛﻦ)

٢ - ﺭﻭﻱ ﺁﻥ عشق و ﻣﻬﺮﺑﺎﻧﻲ ﻣﻴﺮﻳﺰﻳﻦ (ﻣﻮﺍﻇﺐ ﺑﺎﺷﻴﻦ ﻏﺮﻕ ﻧﺸﻮﺩ)

٣- ﺑﺎ ﻛﻤﻲ ﻟﺒﺨﻨﺪ ﻃﻌﻢ ﺩﺍﺭﺵ ﻛﻨﻴﺪ (ﻛﻢ ﺑﺎﺷﻪ ﺗﺎ ﻧﮕﻪ ﺩﻳﻮاﻧﻪ ﺍﺱ)

٤- ﻣﻮﺍﺩ ﺭﺍ ﺑﺎ ﻗﺎﺷﻘﻲ ﺍﺯ ﺍﻋﺼﺎﺏ ﺁﺭﺍﻡ ﻫﻢ ﺑﺰﻧﻴﻦ (ﺑﺎﻳﺪ ﺗﺤﻤﻞ ﻛﻨﻲ)

٥- ﺑﺎ ﺩﺭﻱ ﺍﺯ ﺍﻋﺘﻤﺎﺩ ﺁﻧﺮﺍ ﻣﺤﻜﻢ ﻛﻦ (ﺗﺎ ﺟﺎ ﺑﻴﻔﺘﺪ)

ﻭ ٥ ﺍﺩﻭﻳﻪ ﺭﺍ ﻓﺮﺍﻣﻮﺵ ﻧﻜﻦ :

ﺑﺤﺚ ﻧﻜﻦ!! ﺩﻋﻮﺍ ﻧﻜﻦ!! ﻧﺤﺴﻲ ﻧﻜﻦ!! ﺩﺭﺧﻮﺍﺳﺖ بی جا ﻧﻜﻦ!! ﻟﺠﺒﺎﺯﻱ ﻧﻜﻦ!!

ﻭ در آخر ...

ﺍﮔه همه موارد را انجام دادی و ﻓﺎﻳﺪﻩ ﻧﺪﺍﺷﺖ ﺩﺭﺏ ﺩﻳﮓ ﺭﺍ ﺑﺒﻨﺪ ﻭ ﺷﻌﻠﻪ ﺭو ﺯﻳﺎﺩ ﻛﻦ ﻭ ﺑﺰﺍﺭ ﺑﺴﻮﺯﻩ ﻭ ﺑﭽﺴﺒﻪ و ﺗﻪ ﺩﻳﮓ ﺑﺸﻪ!

                                                                                          از طرف خاله زهرای مهربون

 

نوشته شده در جمعه نهم اسفند 1392ساعت 2:29 توسط پروین|

سلام دوستای خوبم،

امروز می خوام دستور یه غذای جذاب و خوشمزه رو بهتون بگم که جدیداً درستش کردم و خیلی هم خوب و عالی شد. توصیه می کنم که عروس خانوم های عزیز، حتماً دست به کار درست کردن این رولت خوشمزه برای دلبری از آقایون داماد بشن.

امیدوارم شما هم درست کنین و از خوردنش لذت ببرین.

این رولت رو می تونین خیلی متنوع درست کنین و داخلش مواد مختلفی بزارین که کاملاً به سلیقه شما مربوط می شه.

رولت گوشت چرخ کرده مخصوص تازه عروس

رولت گوشت

مواد لازم  برای ۴ نفر؛

گوشت چرخ کرده                                       ۲۵۰ گرم

تخم مرغ                                                  ۱ عدد

شیر                                                        ۲/۱ فنجون

آرد نخودچی (یا نان خشک کوبیده)                 ۲/۱ فنجون

پیاز ریز رنده شده                                        ۱.۵ قاشق سوپخوری

پنیر پیتزا                                                   به مقدار دلخواه

تخم مرغ آب پز سفت                                  ۲ عدد

نمک و فلفل و پودر سیر                               به مقدار لازم

پیاز متوسط                                               ۱ عدد

رب گوجه                                                  ۲ قاشق غذاخوری

 

طریقه تهیه ؛

خوب شروع می کنیم به آماده کردن مواد رولت. اول شیر و پیاز رنده شده و تخم مرغ و آرد نخودچی و نمک و فلفل و پودر سیر رو با هم مخلوط می کنیم و گوشت چرخ کرده رو داخلش می ریزیم و خوب ورز می‌دیم.

حالا یه مشمع فریزر رو باز می کنیم و از وسط به دو نیم می کنیم. بعد موادمون رو به دو قسمت می کنیم و هر قسمت رو تو یه تیکه از مشمع به قطر حدود یک سانت پهن می‌کنیم (باید حواسمون باشه که از دو طرف روبرو به اندازه ۳ سانت مواد با لبه فاصله داشته باشه که بتونیم رولت رو جمع کنیم و ببندیم).

خوب همونطور که گفتم، شما برای داخل این رولت از مواد مختلفی می تونین استفاده کنین. مثلاً می‌تونین پوره سیب زمینی یا پوره اسفناج رو با فاصله یه سانت از لبه های گوشت پهن کنین و یا از مخلوط پیاز داغ و گردو و سوسیس خورد شده و یا حتی از ورقه های پنیر گودا و ژامبون برای داخل رولت استفاده کنین. اما اونچه که من گذاشتم، کمی پنیر پیتزا بود که روی سطح گوشت پخش کردم و بعد تخم مرغ های سفت شده رو از طرف عمودی به ۴ قسمت تقسیم کردم و وسط رولت چیدم و با احتیاط رول رو جمع کردم و دو طرف مشمع رو با نخ محکم بستم.

بعد از آماده کردن رول ها، برای یک ساعت اونها رو بخار پز می کنیم.

در همین حین هم سس مون رو درست می‌کنی. به این ترتیب که یه دونه پیازمونو خلالی خورد کرده و تفت می دیم. حال کمی نمک و فلفل و زردچوبه و ادویه مخصوص گوشت و رب رو بهش اضافه می کنیم و خوب تفت می دیم و در آخر نصف استکان آب رو بهش اضافه می‌کنیم و بعد رول های بخارپز شده رو از داخل پلاستیک در می‌یاریم و اجازه می دیم به مدت ۱۵ دقیقه داخل این سس بپزه تا خوب طعم دار شه و رنگ زیبایی پیدا کنه. مراقب باشیم که سس مون خشک نشه و آبدار بمونه.

بعد از این تایم، رولت رو تو ظرف مخصوص سرو می‌ذاریم و سس باقی مونده شو روش می‌ریزیم و اگه دوست داشتین به اندازه های دلخواه برش می دین و اگه نه هم درسته تو ظرف قرار می‌دیم و روش رو با جعفری یا نعنا و گوجه و خیار شور و هر آنچه دوست داریم، تزئین می‌کنیم.

نوش جان

نکته خیلی مهم : چند تا از دوستان تو کامنتهای خصوصی در مورد نحوه رول کردن مواد سوال کرده بودند. ببینید دوستان همونطور که در بالا هم گفتم، پلاستیک فریزری رو باز می کنید (با چاقو یا قیچی یکی از خطوط طولی و یکی از خطوط ارزی اون رو) به طوری که یه مستطیل بزرگ شه. بعد اون رو از خط وسط نصف می‌کنید تا دو تا مستطیل کوچکتر داشته باشین. حالا روی هر کدوم از این مستطیل‌ها نصف مواد گوشتی رو می‌ذارین و بعد طبق دستور بقیه مواد رو وسطش می‌چینین و بعد شروع به رول کردن می‌کنین. به این ترتیب که از قسمت طولی پلاستیک رو با مواد بلند می کنین و روی قسمت وسط که مواد دیگه هست بر می گردونین و باز یه لایه دیگر تا مواد به شکل استوانه ای در بیاد. مراقب باشین که پلاستیک رو با مواد جمع نکنین. پلاستیک فقط کمک می کنه که مواد بهتر رول شه و ترک بر نداره و در آخر هم کمک می‌کنه که در مرحله بخارپز مواد از هم جدا نشه و به همون شکل اول بمونه. ضمناً به جای پلاستیک فریزری از فویا آلومنیومی هم می تونین استفاده کنین. و یا اینکه اصلاً بخار پز نکنین و بعد از رول کردن، سس تون رو درست کنین و رول های آماده رو توش تفت بدید و بعد از اینکه خودش رو گرفت، کمی آب بریزین و بذارین مواد تو سس خوب بپزه و جا بیفته.                                                                                                       

                                                                                                           پروین

 

نوشته شده در سه شنبه بیست و دوم مرداد 1392ساعت 16:13 توسط پروین|

 

سلام دوستای خوبم...

این پست مال اردیبهشت پارسال هست، اما به خاطر یکی از دوستانم دوباره آپش کردم. امیدوارم درستش کنین و ازش لذت ببرین

خوب خیلی وقت بود که برای تازه عروس‌های عزیز دستور جدیدی برای دلبری از تازه دامادها نذاشته بودیم.

بهتره این رولت رو امتحان کنین و مطمئن باشین که سخت پسندترین آدمها رو هم با این غذا می‌تونین مجذوب آشپزی خودتون کنین.

فقط کافیه از خلاقیت‌تون استفاده کنین و هنرتونو به همه نشون بدین.

               رولت مرغ مخصوص تازه عروس

رولت مرغ مخصوص تازه عروس

مواد لازم ؛

سینه كامل مرغ                                           ۱ عدد

سوسیس                                                    1 عدد

جعفری خرد شده                                         به میزان كافی

پیاز                                                          ۲ عدد

كره                                                           نصف قاشق سوپخوری

قارچ                                                          3 عدد

پنیر پیتزا                                                    به مقدار دلخواه

گردو                                                          5 عدد

زعفران آب کرده                                           1 قاشق غذاخوری

نمک و فلفل                                                 به میزان لازم

ادویه                                                          به مقدار دلخواه

 

طرز تهیه ؛

اول سینه مرغ رو به دقت ، از استخوان اون جدا می‌كنیم و از وسط به دو قسمت تقسیم می‌کنیم. روی هر قطعه رو با گوشت‌كوب آهسته می‌كوبیم تا صاف و نسبتاً نازك شه. حالا مقداری كره روی سطح هر قطعه سینه مرغ می‌مالیم و به اونها نمك و فلفل می‌زنیم و می‌ذاریم کمی استراحت کنه تا بقیه مواد رو حاضر کنیم.

خوب الان وقته آماده کردن مواد داخل رولت‌مونه. اول پیازمونو سرخ می‌کنیم و نصف پیازمونو جدا می‌کنیم تا تو مرحله بعد ازش استفاده کنیم. حالا به پیاز داخل تابه‌مون قارچ خورد شده رو اضافه می‌کنیم و بعد از کمی تفت دادن، سوسیس‌مونو که به صورت عمودیبه 4 قسمت بریدیم به مواد در حال تفت اضافه می‌کنیم و در آخر  بهش کمی نمک و فلفل و ادویه می‌زنیم. حالا از روی گاز برمی‌داریم و نصف مواد رو روی یه قسمت و نصف دیگه‌رو روی قسمت دیگه سینه قرار می‌دیم. حالا گردو خورد شده و پنیر پیتزا رنده شده‌مونو هم روی مواد قرار می‌دیم و باز کمی نمک و فلفل به کل مواد می‌زنیم و شروع به رول کردن سینه مرغ می‌کنیم. مراقب باشین مواد از دو طرف بیرون نزنه.

وقتی دو تا رول‌مون آماده شد، از سلفون یا مشمع فریز استفاده می‌کنیم تا رول‌هارو به طور جداگانه داخلش بپیچیم و بذاریم برای 1 ساعت بخارپز شه.

حالا تا آماده شدن رولت مرغ بخارپزمون می‌ریم و بقیه کارمونو انجام می‌دیم. پیاز داغی رو که کنار گذاشتیم رو تو تابه می‌ریزیم و بعد از کمی تفت دادن بهش رب گوجه و ادویه مرغ اضافه می‌کنیم به همراه نمک و فلفل، خوب تفتش می‌دیم. حالا رولت‌های بخارپز شده‌رو از  روی گاز برداشته و با احتیاط پلاستیکش رو جدا می‌کنیم و همچنین آب مرغ داخل پلاستیک‌هارو تو یه ظرف می‌ریزیم. رولت‌هارو تو پیاز داغ و رب تفت می‌دیم و بعد آب مرغ روبه‌همراه زغفرون آب کرده بهش اضافه می‌کنیم و زیر گاز رو کم می‌کنیم تا رولت‌مون با این آب مرغ کم مزه دارتر شه.

وقتی آب مرغ کشیده شد. مرغ رو از تابه در‌می‌یاریم و به اندازه‌های یکسان برش می‌دیم و با سیب زمینی مخصوص و سس گوجه و خردل و برش‌های لیمو و جعفری خورد شده سر می‌کنیم.

                                                                                                   پروین

 

نوشته شده در جمعه چهاردهم مهر 1391ساعت 0:25 توسط پروین|

 

سلام دوستای خوبم.

امروز قصد دارم دستور یه غذای جدید که البته مخلوطی از دو غذای دیگه ست براتون بگم. فکر کنم همه آقا دامادهایی که علاوه بر همسرشون، عاشق بادمجون هم هستند از این غذا استقبال بی‌نظیری کنن.

پایه اصلی غذای ما یه غذای فرانسوی به نام راتاتوی هست که اصلش به جنوب فرانسه برمی‌گرده. من تو یه پست دیگه طریقه درست کردن خود راتاتوی رو براتون می‌گم. اما امروز می‌خوام غذای مخصوص خودم رو براتون بگم که مخلوطی از پیتزا و راتاتوی هست.

پس یه راست می‌ریم سراغ...

پیتزا راتاتوی

پیتزا راتاتوی

مواد لازم مخصوص عروس خانوم و آقا دوماد؛

خمیر پیتزا متوسط                                                  ۱ عدد

بادمجون درشت                                                     ۱ عدد

کدو درشت                                                            ۱ عدد

پیاز درشت                                                            ۱ عدد

فلفل دلمه‌ای زرد و سبز هر کدام                              ۱ عدد

گوجه‌فرنگی                                                           ۵ عدد

پنیر پیتزا                                                               ۲۰۰ گرم

پنیر پارمزان رنده شده                                             ۲ قاشق

سیر                                                                     ۲ حبه

روغن زیتون                                                           ۲ قاشق

ادویه و نمک و فلفل                                                 به میزان لازم

جعفری خورد شده                                                  ۱ قاشق

 

طریقه تهیه ؛

اول همه مواد رو آماده می‌کنیم و در آخر پیتزامون رو می‌چینیم و تو فر می‌ذاریم. ضمناً فر رو هم روشن می کنیم و می‌ذاریم تو دمای ۱۸۰ درجه گرم شه.

خوب فلفل‌دلمه‌ای، دو عدد گوجه‌فرنگی، پیاز، بادمجون  و کدو مون رو به صورت حلقه‌ای در می‌یاریم. (یادتون باشه تخمه و گوشت وسط فلفل‌دلمه‌ای‌ها رو در بیارید).

خوب سس‌مون رو هم آماده می‌کنیم. به این شکل که ۳ تا گوجه‌فرنگی باقی مونده‌مونو با روغن زیتون و سیر و ادویه و نمک و فلفل و کمی جعفری تازه و یه کم آبلیمو می‌ریزیم تو مخلوط کن و یه سس جذاب آماده می‌کنیم.

حالا خمیر پیتزا مون رو تو یه ظرفی که لبه داشته باشه می‌ذاریم. سسی که درست کردیم رو، رو سطح خمیر می‌مالیم به طوری که یک سانت از دور خمیر بدون سس باشه. بعد، پنیر پیتزامون رو روی سطحی که سس مالیدیم می‌ریزیم، حالا همه موادمون رو که حلقه کردیم به ترتیبی که تو شکل می بینیم، روی خمیر می‌چینیم تا همه سطح خمیر رو بپوشونه.

                  طریقه چیدن مواد روی پیتزا

کمی از سس‌مون رو نگه می‌داریم و روی مواد می‌ریزیم. بعد روی موادمون پنیر پارمزان می پاشیم و ظرف پیتزامون رو تو  فری که از قبل تو دمای ۱۸۰ درجه گرم شده قرار می دیم. بعد از نیم ساعت پیتزامون رو چک می‌کنیم اگه خمیرش خوب پخته و آماده‌شده از فر در می یاریم و سروش می کنیم.

                                                                                              پیتزا راتاتوی

عروس‌خانوم‌های عزیز، امیدوارم در اولین فرصت بتونین این غذا رو درست کنین و از خوردنش در کنار همسرتون لذت ببرین!

                                                                                                                    پروین

نوشته شده در چهارشنبه پنجم مهر 1391ساعت 22:21 توسط پروین|

 

دوستای خوبم سلام.

خوشحالم از اینکه تونستم زود بیام سراغتون و براتون یه پست جذاب و خوشمزه بذارم.

اگه همسر شما جزو اون دسته از آدم هاست که علاقه زیادی به گوشت و غذاهای نونی و خورشتی داره (مثل همسر بنده) بهتون توصیه می‌کنم حتماً این غذا رو درست کنین و دل همسرتون رو ببرید...

از شوخی و جدی گذشته می ریم سراغ غذامون. این غذا رو ترک‌های آذربایجان و ترکیه درست می کنن که بسیار غذای خوشمزه و نسبتاً ارزانی هم هست و همینطور خیلی پرطرفداره.

من کمی تغییرات با توجه به ذائقه ایرانیها در این غذا دادم که به خوشمزه تر شدنش کمک کرده.

پس با ما باشید...

خوراک کوفته ریزه استانبولی

مواد لازم (برای دو نفر)؛

گوشت چرخ کرده                                                ۲۰۰ گرم

سیب زمینی متوسط                                           ۲ عدد

پیاز متوسط                                                        ۱ عدد

هویج متوسط                                                      ۲ عدد

فلفل دلمه‌ای کوچک                                             ۱ عدد

آرد                                                                    ۱ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل و ادویه مخصوص گوشت                       به میزان لازم

رب گوجه‌فرنگی                                                   ۲ قاشق

آبلیمو                                                                ۲ قاشق

 

طریقه تهیه ؛

اولین کاری که می‌کنین، حدود یک یا دو ساعت قبل از شروع به آشپزی، گوشت چرخ کرده رو با یه پیاز رنده شده مخلوط کنین و نمک و فلفل و ادویه مخصوص گوشت و کمی سماق (در صورت دلخواه) و نیز کمی پودر سیر به همراه یه قاشق آرد به گوشت بزنین و خوب ورز بدین. بعد از مخلوط گوشتتون به اندازه‌های گردو بردارین تو دستتون گرد کنین و تو یه ظرف در دار بذارین. بعد از اینکه همه گوشت رو گلوله گلوله کردین، در ظرف رو بذارین و ظرف‌تونو برای ۲ ساعت تو یخچال بذارین.

بعد از این ۲ ساعت شروع می‌کنیم به درست کردن غذا که خیلی سریع آماده می شه (حدود یک ساعت).

سیب زمینی‌ها و هویج‌ها رو به شکل و اندازه های دلخواه برش می‌دیم و با مقداری آب که روی سیب زمینی و هویج رو بگیره تو یه قابلمه می ذاریم روی گاز تا بپزه. در همین حین هم تو یه تابه گود، روغن رو داغ می کنیم و کوفته ریزه هایی که آماده کردیم رو سرخ می‌کنیم. وقتی همگی سرخ شدن. کناری می‌ذاریم و تو همون روغن، یه دونه پیازی که مونده بود رو خلالی خورد می‌کنیم و تفت می‌دیم. فلفل دلمه‌ای رو هم خلالی یا نگینی خورد می کنیم و تو پیاز تفت می‌دیم. حالا کمی نمک و فلفل و ادویه و زردچوبه به پیازداغ‌مون اضافه می‌کنیم و در آخر رب گوجه رو می ریزیم و یه تفت می دیم تا رنگ رب در بیاد و حالا کوفته‌های سرخ شده رو تو پیاز و رب تفت می‌دیم و بعد از یه تفت کوچیک، کوفته‌هامونو به همراه مخلفات به سیب زمینی و هویج در حال پخت اضافه می کنیم. آب غذا رو اندازه می کنیم. کمی آبلیمو هم به غذا می‌زنیم و می گذاریم نیم تا یک ساعت غذا در همین حال جا بیفته و آب خوراکمون غلیظ شه (خیلی آبش کم نشه).

خوب دیگه غذامون آماده ست و می‌تونیم با نون و جعفری و مخلفاتی که دوست دارین نوش جان کنین!

                                                                                              پروین

نوشته شده در سه شنبه دوم خرداد 1391ساعت 15:11 توسط پروین|

 

سلام دوستای خوبم...

طبق معمول من سر شلوغم و شرمنده از روی شما...

امروز یکی از دوستام دستور یه پیش غذای ساده و خوشمزه رو داده که می‌خوام براتون بگم. ضمناً این پیش غذا رو تقدیم می‌کنیم به عروس خانوم‌ها چون دوستم هم تازه عروس و در ضمن به دلیل فانتزی بودن دستور غذاش به درد عروس خانوم‌ها برای دلبری از آقا داماد ها خیلی می خوره.

امیدوارم درستش کنین و دوستش داشته باشین.

سیب زمینی توپی شکم پر

مواد لازم ؛

سیب زمینی متوسط                                                 ۵ عدد

گوشت چرخ‌کرده                                                     ۲۰۰ گرم

پیاز متوسط                                                           ۱ عدد

کرفس                                                                 ۱ ساقه ترد

جعفری ریز خورد شده                                            ۱ قاشق    

قارچ متوسط                                                         4 عدد          

فلفل دلمه‌ای کوچک                                               1 عدد      

رب گوجه فرنگی                                                    1 قاشق پر

نمک و ادویه (دارچین، زردچوبه، زیره، آویشن و فلفل سیاه)            به مقدار دلخواه

زرده تخم‌مرغ                                                         1 عدد

زعفرون آب کرده                                                     1 قاشق چایخوری

 

طریقه تهیه ؛

خوب اول سیب زمینی‌ها رو آب پز می‌کنیم و با رنده و یا گوشت‌کوب له می‌کنیم و کناری می‌ذاریم.

حالا نوبت مواد داخل شکم پر می رسه. که خیلی ساده‌ست. می‌یایم مثل همه مواد دیگه پیاز و تفت می‌دیم، گوشت چرخ‌کرده‌رو بهش اضافه می‌کنیم و اون رو هم خوب تفت می‌دیم. قارچ و فلفل‌دلمه‌ای رو که ریز خورد کردیم به گوشت و پیاز اضافه کرده و تفت می‌دیم و بعد کرفس و جعفری رو.

حالا وقت اضافه کردن ادویه و نمک و رب گوجه ست. اگه دوست دارید می‌تونین برای بیشتر کردن جذابیت های پیش غذاتون یه کم سس فلفلی هم بهش بزنین.

خوب می‌ریم سر اصل مطلب.

ماهی‌‌تابه گود‌مون رو می‌ذاریم روی گاز تا داغ شه و روغن رو همراه کمی کره می‌ریزیم که اون هم داغ‌شه و آماده سرخ کردن.

سیب زمینی‌های له شده رو به اندازه یه گلوله ازش بر می‌داریم و تو کف دستمون صاف می‌کنیم. اندازه یه قاشق سر خالی از مواد روش می‌ذاریم و دوباره سیب زمینی رو طوری که مواد ازش بیرون نزنه به صورت توپی یا اگه دوست دارین بیضی جمع می‌کنیم (مواد داخلش به هیچ وجه نباید دیده شه).

زرده تخم‌مرغ رو با زعفرون آب کرده مخلوط می‌کنیم و می‌زنیم و با فرچه روی توپ‌های آماده شده می‌مالیم و توپ‌هامونو تو روغن داغ سرخ می‌کنیم...

یادتون باشه که این پیش غذا خیلی خوشمزه‌ست و تخم‌مرغی که روش زدیم به پوک شدنش کمک می‌کنه و حتماً هم باید داغ سرو شه.

نکته : دوستان اندازه‌ها تقریبی است و شما با سلیقه و هنر و سابقه‌ای که در آشپزی دارین خودتون زحمت بکشین و اندازه ها رو اونطور که فکر می‌کنین تغییر بدین. در ضمن داخل مواد شکم پر هم هر چی دوست دارین می‌تونین کم و زیاد کنین که کاملاً به ذائقه شما عزیزان برمی‌گرده.

نوش جون

                                                                                 از طرف مرضیه جون

 

 

نوشته شده در سه شنبه بیست و پنجم بهمن 1390ساعت 11:38 توسط پروین|

 

سلام دوستای خوبم

پیشاپیش یلدا مبااااااااااارررررررررررررررک ک ک ک ک ک ک ک ک

                            یلدا مبارک

از اینکه دیر به دیر وقت می کنم بهتون سر بزنم خیلی شرمنده ام.

یکی از دوستان در مورد کمپوت رژیمی سوال کرده بود که در روزهای آتی حتما براش پستی خواهم گذاشت.

و اما بریم سراغ این روزها که به شب یلدا نزدیک داریم می شیم و همه در تدارک مخلفات این شب جذاب هستن.

سه تا چیز رو می خواستم بگم که دوستان حتما تو این شب در کنار عزیزانشون حتما درست کنند به خصوص تازه عروس های عزیز.

اولیش چیز کیک با تزئین دونه های اناره که خیلی راحت تهیه می شه و خیلی هم خوشمزه ست. البته من قبلا دستور درست کردنش رو تو پست های قبلی گذاشتم و فقط اینجا لینک می دم و عکسش رو  که از یکی از سایت های آشپزی برداشتم با اسم سایت براتون می ذارم.

                                چیز کیک با تزئین انار

دومین چیزی که دوست داشتم بهتون بگم که درست کنین، تزئین هندونه است. شما می تونین خیلی با احتیاط سر هندونه رو ببرید و با قاشق یا قالب مخصوص گوشت هندونه رو از توش در بیارید و باهاش یه آب هندونه جذاب به همراه کمی آبلیمو تازه ، کمی شکر و یخ خورد شده تو میکسر بریزین و تو لیوان های قشنگ تزئینش کنین و کام مهمون ها و خونواده رو شیرین کنین و با پوست هندونه هم کارهای جالبی کنین و سر سفره یلداتون بذارین.

          هندونه تزئین شده مخصوص شب یلدا      طریقه درست کردن

و اما سومین مورد درست کردن خورشت دونه انار، غذای مخصوص گیلانی ها برای شب یلداست.

البته اگه بتونین از سبزی های شمالی و گوشت اردک برای درست کردن غذاتون استفاده کنین که چه بهتر، وگرنه از همین سبزی های معطر خودمون و گوشت بوقلمون و یا گوساله هم می شه استفاده کرد.

خورشت دونه انار به روش تهرانی ها

مواد لازم ؛  

گوشت بوقلمون                                                                           نیم کیلو

مغز گردو                                                                                    یک پیمانه یا 250 گرم

سبزی معطر (مثل پونه، جعفری، گشنیز و شویدوکمی نعنا)                 دو پیمانه

پیاز متوسط                                                                                یک عدد

دونه انار                                                                                    نصف پیمانه

رب انار                                                                                     یک پیمانه

آب انار                                                                                      دو قاشق مرباخوری

نمک و فلفل                                                                               به میزان لازم

ادویه                                                                                         به مقدار دلخواه

 

طریقه تهیه؛

خوب اول به گوشت می پردازیم. به دو روش می تونیم تو این غذا گوشت بریزیم یکی اینکه قیمه قیمه کنیم و یا اینکه چرخش کنیم و با پیاز و انواع ادویه به شکل کوفته قلقلی در بیاریم.

خوب ما به روش قیمه کردن جلو می ریم. بعد از خوردکردن گوشت با پیاز تفت می دیم و کمی هم ادویه بهش اضافه می کنیم. یه لیوان آّب به گوشتمون اضافه می کنیم تا کمی بپزه و آبش کشیده شه و در همین حین مغز گردو رو چرخ میکنیم و اگه دوست دارین خوشمزه تر شه، می تونین تو هاون دستی بکوبین تا عطر گردو در بیاد و بعد با دونه های انار تو یه ظرف می جوشونیم. سبزی ها رو هم خورد می کنیم و کمی تفت می دیم. حالا همه مواد رو با هم مخلوط می کنیم و می ذاریم خوب جا بیفته و روغن بندازه.

خوب خورشت انار ما آماده ست و می تونیم با یه پلو خوش عطر ایرانی سرو کنین که خیلی هم خوشمزه می شه.

                           خورشت دونه انار لذیذ

 

نوش جون و باز هم یلدا مبارک

                                                                                                                   پروین

نوشته شده در دوشنبه بیست و هشتم آذر 1390ساعت 12:19 توسط پروین|

سلام دوستای خوبم...

از اینکه خیلی دیر به دیر وقت می شه بهتون سر بزنم، واقعاً شرمند هستم.

بدون معطلی می ریم سراغ درست کردن یه غذای خوشمزه که دلم می خواد به تازه عروس های عزیز که دلشون یه غذای جذاب و متنوع می خواد تقدیم کنم...

گراتن سبزیجات

مواد لازم ؛

سيب زميني                                             2 عدد متوسط

لوبیا سبز تازه                                          100 گرم  

قارچ                                                     100 گرم

گل كلم                                                   150گرم

کلم بوکلی                                               150 گرم

هويج                                                     2 عدد متوسط

كدو                                                       2عدد متوسط

بادمجان                                                  2عدد متوسط

پنير پارمزان                                            300 گرم

شير                                                      1 پيمانه

كره                                                       50 گرم

آرد سفيد                                                  1 قاشق غذاخوري

نمك و فلفل                                               به میزان لازم

سس گوجه فرنگي                                       به مقدار دلخواه

جعفري تازه خرد شده                                  1 قاشق غذاخوري

   

طریقه تهیه ؛

خوب اول فر رو رو درجه حرارت 180 درجه می ذاریم گرم شه. بعد همه سبزیجاتمونو پوست کرده و بخار پز می کنیم و در نهایت خورد می کنیم (ترجیحاً حلقه حلقه). به جز کدو و بادمجون و قارچ که حلقه حلقه کرده و سرخ می کنیم.

در حینی که سبزیجات بخار پز می شه، با کره و شیر و آرد سفید سس سفیدمونو درست می کنیم. (طبق روش قبل تهیه سس سفید)

فقط در آخر نمک و فلفل و 4/1 از پنیر پارمزان رنده شده رو بهش اضافه می کنیم و هم می زنیم تا یه دست شه و کناری می ذاریم.

خوب الان وقته آماده کردن گراتن سبزیجات رسیده.

یه ظرف پیرکس برمی داریم و ته اونو چرب می کنیم. همه سبزیجاتمونو ب سلیقه و لایه لایه روی هم داخل ظرف می چینیم، کمی سس گوجه ترجیحاً تند روی سبزیجات می ریزیم. 4/1 از پنیرمونو روی این لایه می ریزیم و روی اونو با سس سفید می پوشونیم و در آخر نصف پنیرمون که مونده رو روی همه مواد می ریزیم و بعد هم جعفری خورد شده رو می پاشیم و ظرف غذامونو توی فری که از قبل گرم شده به مدت 20 دقیقه قرار می دیم.

این غذا بسیار لذیذ و رژیمی هستش و برای میهمانی های شما هم بسیار مناسبه.

نکته 1: شما می تونین از سبزیجات مختلف برای این غذا استفاده کنین و حتماً لزومی نداره که دقیقاً از دستور ما پیروی کنید.

نکته 2: این غذا رو می تونین با مخلوطی از سبزیجات و گوشت مرغ هم درست کنین که اون هم خیلی خوشمزه و پر طرفداره.

نوشته شده در پنجشنبه سوم آذر 1390ساعت 11:51 توسط پروین|

 

دوستای خوبم سلام،

امیدوارم همه چیز روبه‌راه باشه و دنیا به کام ...

همینطور که می‌دونین، زمستون فصل میوه اناره. امروز قصد دارم برای تازه عروس‌ها که می‌خوان غذاهای جدید رو تجربه کنن یه غذای به قول معروف اعیونی بگم که با دونه‌های انار درست می‌شه. نگران نباشین خیلی پر خرج نیست.

می‌تونین برای وقتی که دوتایی یه تایم عاشقانه در کنار هم دارین یا وقتی که یه مهمون عزیز دارین این غذای جذاب رو درست کنین و لذتشو ببرین و یه یادی هم از ما کنین.

 

جوجه مرغ شکم پر با دونه انار

 

مواد لازم ؛

جوجه مرغ پاک شده                                         1 عدد

پیاز رنده شده                                                  2 عدد

پیاز خرد شده                                                  1 عدد

دانه انار                                                         100 گرم

زرشک                                                          به مقدار دلخواه

خلال پوست نارنج (تلخی گرفته)                        2/1 قاشق مرباخوری

آب مرغ یا گالینا بلانکا مرغ                                 1 عدد

پودر سیر                                                       به مقدار دلخواه

هویج متوسط                                                 1 عدد

آب نارنج                                                        2/1 استکان

نمک و فلفل                                                    به میزان لازم

ادویه مخصوص مرغ یا کاری                                 به میزان لازم  

 

طریقه تهیه ؛

اولین کار اینه که جوجه مرغ رو پاک می‌کنیم، شکمش رو خالی کرده و خوب می‌شوریم (بدون اینکه خوردش کنیم). حالا دو تا پیاز رنده شده رو با دونه‌های انار و زرشک و خلال پوست نارنج و نمک و فلفل و ادویه مخصوص مرغ رو با هم مخلوط می‌کنیم و جوجه‌مونو باهاش پر می‌کنیم و شکمش رو می‌دوزیم. بعد از این مرحله، آب مرغ یا گالینابلانکا مونو با پودر سیر و پیاز و هویج خورد شده توی قابلمه می ریزیم و جوجه شکم پرمونو داخلش می‌ذاریم تا بپزه.

دست آخر هم آب نارنجمونو اضافه می‌کنیم و وقتی آب مرغمون به قول معروف ورچیده شد (البته نه همه اون) جوجه‌مونو تو روغن سرخ می‌کنیم و توی دیس می‌ذاریم و اطرافش رو با گل‌های پیازچه و خلال گوجه و هویج و سیب زمینی سرخ شده و دونه‌های انار و هر آنچه دوست دارین تزئین می‌کنیم.

جوجه شکم پر با دونه انار

نکته : برای داخل شکم جوجه می‌تونین از گردوی چرخ کرده و رب انار ترش هم استفاده کنین که به سلیقه شما دوستای خوبم بستگی داره. همینطور در روش طبخ جوجه هم می‌تونین خلاقیت به خرج بدین و اونو توی فر درست کنین که در این صورت سرخ کردن نمی‌خواد و سالم تر هم می‌شه.

                                                                                                    پروین

نوشته شده در پنجشنبه هفتم بهمن 1389ساعت 23:19 توسط پروین|

 

اگه دنبال درست کردن غذاهایی با ظاهر قشنگ و البته با طعم خوب هستین، از همین الان دست‌به کار درست کردن این پنکیک خوشمزه شین تا دل آقای دوماد رو ببرین!

پنکیک ژاپنی

مواد لازم ؛

آرد بسیار نرم (آرد سه صفر)                                    1 فنجان

آرد معمولی                                                          1 فنجان

آب                                                                      1 فنجان

ژامبون گوشت                                                      5 تا 4 ورقه

تره‌فرنگی                                                             مقداری

پیاز                                                                     2 عدد متوسط

پنیر پیتزا                                                              2/1 پیمانه

سس مخصوص                                                     4/1 پیمانه

 

طریقه تهیه ؛

اول دو تا آرد رو با هم مخلوط می‌کنیم و تو یه ظرف بزرگ دو بار الک می‌کنیم. حالا 4/3 فنجون آب رو کم کم بهش اضافه می‌کنیم و خوب ورز می‌دیم تا خمیر نرم و یه دستی درست شه. حدود 15 دقیقه می‌ذاریم خمیر تو ظرف با پوشش پلاستیکی بمونه.

تو این فاصله، پیاز، تره فرنگی و ژامبون رو ریز نگینی خرد می‌کنیم و پنیر رو هم رنده می‌کنیم.

خمیر رو بعد از مدت زمان گفته شده از ظرف بیرون می‌یاریم و به دو نیم می‌کنیم. روی تخته بزرگی، مقداری آرد می‌پاشیم و هر کدوم از خمیرهارو با وردنه به شکل دایره بزرگ و نازکی با ضخامت نیم میلیمتر باز می‌کنیم و همه این توضیحات پائین رو روی هر کدوم جداگانه انجام می‌دیم.

حالا مقداری سس مخصوصو (متشکل از گوجه آب‌پز پوست کنده، ریحون، نمک، فلفل، روغن زیتون و سس کچاپ و کمی سس سویا که همه رو تو مخلوط کن ریختیم و یه سس یه‌دست جذاب درست کردیم )  روی  خمیر می‌مالیم و با دست خوب روی همه‌جای خمیر پخش می‌کنیم (حدود 2 سانت از لبه خمیر سس زده نشه بهتره) و روی اون مخلوط خورد شده‌ی ژامبون و دیگر مواد رو با رعایت فاصله 2 سانت از لبه می‌ریزیم و خوب همه‌جای خمیر پخشش می‌کنیم و پنیر پیتزای رنده شده رو هم روی همه موادمون می‌پاشیم. و با احتیاط شروع به لوله کردن خمیر می‌کنیم طوری که مواد از توش بیرون نریزه و اضافه‌های خمیر را از سر و ته می‌گیریم (البته نه همه‌شو).

حالا خمیر لوله شده را مانند حلزون گرد می‌کنیم و با دست لبه‌های خمیر رو از دو طرف به هم می‌چسبونیم و هر دو طرف دایره حلزونی بدست اومده‌رو آرد می زنیم و با وردنه روی خمیر گرد شده بازی می‌کنیم تا کاملاً گرد و یک دست و کمی بزرگ شه (به شرطی که مواد ازش بیرون نزنه).

وقتشه که ماهی تابه رو بذاریم روی گاز و با مقدار کمی روغن زیتون ته ماهی تابه رو چرب کنیم و خمیر رو درون تابه بذاریم. بعد از اینکه قهوه‌ای- طلایی شد، برش می‌گردونیم و می‌ذاریم طرف دوم هم به همین ترتیب قهوه ای شه. وقتی دو طرف درست شد، مقدار 4/1 فنجون آب دور تا دور پنکیک مون می‌ریزیم و درب ماهی تابه رو می‌ذاریم و حرارت رو کم می‌کنیم. موقعی که آب کاملاً تبخیر شد، 4/1 از سس مخصوص‌مونو دورتادور پنکیک می‌ریزیم و پنکیک رو مرتب جابه‌جا می‌کنیم و یک بار هم برمی‌گردونیم تا دو طرفش سسی شه و حالاست که پنکیک ژاپنی ما آماده‌ست و می‌تونیم اون رو از روی اجاق برداریم و روی تخته‌مون برش‌های مربعی یا هر طور که دوست داریم بدیم و داغ داغ با سس سویا رقیق سرو کنیم!

نکته 1: ما می‌تونیم از مواد دیگه‌ای، در واقع هر چی که در یخچال ما وجود داره، مثل گوشت چرخ‌کرده، سوسیس، قارچ و ... برای داخل پنکیک‌مون استفاده کنیم.

نکته 2: سسی که ژاپنی‌ها استفاده می‌کنن با سس ما کمی متفاوته، اما بدلیل موجود نبودنش تو ایران ما سسی با ذائقه ایرانی براتون تدارک دیدیم که خیلی هم خوشمزه‌ست.

نکته 3: بهتون توصیه می‌کنم برای اولین بار با نصف این مواد پنکیک رو تهیه کنین و وقتی همه فوت و فن‌هاش دستتون اومد با مواد بیشتر و برای مهمون‌ها و خونواده عزیزتون در کمترین زمان درست کنین.

این پنکیک خیلی سریع و راحت، با مواد کم درست می‌شه. من که از خوردنش لذت بردم، امیدوارم شما هم نهایت لذت رو ببرین.

یادتون نره که چاشنی سلیقه‌رو فراموش نکنین!

                                                                                                       پروین

  

 

نوشته شده در جمعه سوم دی 1389ساعت 23:31 توسط پروین|

 

اگه شما جزء اون دسته از تازه عروس‌ها هستید که می‌خواید روزهای تعطیل جذابیو در کنار همسرتون شروع کنید بهتون پیشنهاد می‌کنم ترتیب درست کردن این صبحونه خوشمزه رو بدید و یک ساعتی رو با لذت تمام، در کنار هم، به صحبت و گپ و گفتگو و خوردن کامل‌ترین صبحانه عمرتون بگذرونید.

 صبحانه انگلیسی

مواد لازم ؛

تخم‌مرغ نیمرو                                     ۲ عدد

تخم مرغ آب پز                                    ۲ عدد

خوراک لوبیا سفید                               دو پیمانه

سوسیس کوکتل                                 ۲ عدد

بیکن بوقلمون                                      ۴ ورقه

قارچ درسته                                         چند عدد

کره                                                    به مقدار دلخواه

پنیر                                                    به مقدار دلخواه

مربا                                                    به مقدار دلخواه

گوچه فرنگی برش داده شده                   ۱ عدد متوسط

آب پرتقال                                             ۲ لیوان

چای                                                    ۲ فنجان

شکر                                                   به میزان لازم

نون تست                                             ۴ برش

 

طریقه تهیه ؛

اولین کاری که لازمه بکنید اینه که خوراک لوبیاتونو آماده کنید. توصیه می‌کنم که این کارو شب قبل انجام بدبد. به این ترتیب که لوبیا رو بعد از شستن تو قابلمه بپزید و وقتی پخت، تو تابه پیازی رو تفت بدید و با مقدار کمی رب و سس کچاپ و زردچوبه و نمک و ادویه و فلفل سیاه و قرمز و یه قاشق شکر مخلوط کنید و به لوبیا اضافه کنید و بذارید این خوراک کاملا جا بیافته، اما لوبیا‌ها له نشه.

دو تا از تخم‌مرغ‌هامونو می‌ذاریم آب پز شه و دو تا تخم‌مرغ دیگه رو نیمرو می‌کنیم و زرده شو هم نمی‌زنیم.

سوسیس‌هامونو تو کمی روغن زیتون یا کره تفت می‌دیم و بیکن‌مونو هم در صورت دلخواه کمی تفت می‌دیم و بعد از برداشتن اونها قارچ‌مونو هم با حرارت زیاد چند دقیقه تفت می دیم و زود بر می‌داریم.

نون های تست‌مون رو هم آماده می کنیم.

حالا کاری که می‌کنیم اینه که اول دو تا بشقاب تخت و بزرگ آماده می‌کنیم و به شکل قشنگ شروع به چیدن خوراکی هامون تو بشقاب می‌کنیم.

به این شکل که اول به اندازه یه ملاقه از خوراک لوبیامون گوشه بشقاب می‌ریزیم و یک تخم‌مرغ نیمرو گوشه دیگه بشقاب و تخم‌مرغ آبپزمونو تو جای مخصوص خودش در وسط ظرف و بیکن و سوسیسمونو هم گوشه دیگه می‌ذاریم و یه گوشه هم دو برش از نون تست‌مونو قرار می‌دیم و نصف گوجه‌فرنگی برش داده شده‌رو هم در هر بشقاب کناری می‌ذاریم.

تو یه پیش دستی کنار بشقابمون، کره و پنیر و عسل و مربارو به مقدار کم از هر کدوم می‌ذاریم و یه لیوان آب پرتقال و یه فنجون چای رو هم کنار صبحونه‌مون قرار می‌دیم و با فراغ بال شروع به خوردن این صبحانه کامل و رویایی می‌کنیم.

نکته : این تقریباً ایرانیزه شده صبحانه انگلیسیه (البته با اندک تغییر) و شما می‌تونید به دلخواه تغییراتی که دوست دارید بهش بدید. مثلاً کمی گردو کنار پنیرتون قرار بدید و یا هر چیزی که با ذائقه شما جوره.

این صبحونه بسیار کامله و برای روزهای تعطیل که معمولا همه دوست دارن تا دیر وقت بخوابن و بعد صبحونه و ناهار یه دفعه ای بخورن بسیار مناسبه، چون ساعت‌ها شمارو سیر نگه می داره و تمام ویتامین‌ها و پروتئین‌های لازم بدن در یک روز رو به شما می رسونه.

در ضمن انگلیسی‌ها معمولاً چای رو با شیر سرو می کنن که امتحانش برای شما بی ضرره!

این هم تصویر یه صبحانه انگلیسی نه چندان کامل ...

صبحونه انگلیسی مختصر و مفید

این یکی تقریباً کامل‌ترِ اما ظاهراً خوراک لوبیا فراموش شده.

صبحونه انگلیسی تقریباً کامل

نوش جان

                                                                                                   پروین

نوشته شده در جمعه بیست و سوم مهر 1389ساعت 15:37 توسط پروین|

دلم می خواد این نیمرو رو به همه تازه عروس‌ها که دلشون می‌خواد تو روزهای اول ازدواج بهترین غذاها رو جلوی همسرشون بیارن و به قول معروف سنگ تموم بزارن، تقدیم کنم.

ایشاله که تا آخرش هم همینطور پیش بره و هر روز روابط زناشویشون مستحکم‌تر و زیباتر شه.

و اما ...

مواد لازم برای 2 نفر؛

تخم مرغ                                                                            4 عدد

حلقه‌های به ضخامت 1.5سانتی متری فلفل دلمه‌ای به 4 رنگ      4 عدد

نمک                                                                                 به میزان لازم

پنیر پارمزان رنده شده (در صورت دلخواه)                                   به میزان لازم

 

طرز تهیه؛

اول کار فلفل‌های دلمه‌ای رنگ‌و وارنگ رو می شوئیم و بعد طبق عکس و توضیحات در مواد لازم اون هارو برش می دیم.

طریقه بریدن فلفل ها 

تابه‌ رو روی گاز می‌ذاریم، کمی روغن در حد چرب شدن کف تابه می‌ریزیم، بعد از گرم شدن تابه، حلقه‌های فلفل دلمه ای رو به مدت 2 دقیقه در تابه قرار می‌دیم و اجازه می‌دیم بدون تغییر فرمشون دو طرف فلفل ها تفت داده شه.

حالا در هر حلقه یکی از تخم مرغ‌ها رو با احتیاط می‌شکنیم. مواظب باشید که زرده تخم‌مرغ به هم نخوره و تخم‌مرغ از فلفل‌ها بیرون نیاد. بعد از شکستن هر 4 تا، 2 دقیقه تایم می‌دیم که تخم مرغ‌ها ببندن و به سفیده‌هامون نمک می‌زنیم.

طریقه انداختن صحیح تخم‌مرغ

اگر دوست داشته باشید می تونید روی هر حلقه تخم مرغ نیمرو، کمی پنیر پارمزان هم بپاشید که به خوشمزه تر شدنش کمک کنه.

الان دیگه می‌تونید با احتیاط دو حلقه از فلفل نیمرویی تون رو توی ظرف کشیده و با گوجه فرنگی و خیار و هر چی که دم دست دارید تزئینش کنید و جلوی همسرتون بذارید

 اینم نیمروی تازه عروس ما

نکته:

این نیمرو با تنوع رنگی که داره، می‌تونه صبحونه یا عصرونه خوبی برای بچه‌ها هم باشه!

                                                                                                  پروین

نوشته شده در چهارشنبه هفدهم شهریور 1389ساعت 17:59 توسط پروین|


آخرين مطالب
» سالاد لوبیاچشم بلبلی
» مطالب جالب و خواندنی 41
» آموزش پختن شوهر مخصوص تازه عروس ها
» مطالب زیبا و خواندنی 40
» خورش ماست دسر لذیذ اصفهانی
» سالاد خیار و تربچه روسی (Russian Cucumber & Radish Salad)
» مطالب زیبا و خواندنی 39
» کیک کاکا دسری از خطه شمال ایران
» مطالب زیبا و خواندنی 38
» ماکارونی به روش پخت ایرانی

Design By : Pichak