آشپزی خاله ریزه

برای کسانی که می‌خواهند به تازگی و به سادگی آشپزی کنند

 

دوستای خوبم سلام و صد سلام،

با توجه به اینکه داریم به عید نوروز و مراسم باستانی عید نزدیک می‌شیم، بهتر دیدم که براتون طریقه درست کردن شیرینی‌های ساده خونگی رو بگم تا شما رو تشویق کنم که برای عید امسال دست به کار شین و شیرینی‌هاتونو خودتون بپزین.

فقط باید بگم که خیلی هم به صرفه نیست. چون همه مهمونا تا می‌شنون که شیرینی خونگیه، تشویق می‌شن که چند تا بیشتر بخورن و احتمالاً شما ورشکسته می‌شین. (شوخی کردم)

این شیرینی که دستورش رو براتون آماده کردم، منو می‌بره به دوران کودکیم. یادمه هر سال که خونه خاله مامانم می‌رفتیم از این شیرینی توی سفره عید داشتن و من تا یه دونه‌شو می‌ذاشتمش تو دهنم آب می‌شد و دلم می‌خواست یه دونه دیگه بخورم اما روم نمی‌شد. پس وقتی بزرگ شدم تصمیم گرفتم خودم یاد بگیرم و درستش کنم.

و اما ...

شیرینی پفکی با سفیده‌ی تخم مرغ

مواد لازم ؛

سفیده تخم مرغ                                                4 عدد

شکر                                                               200 تا 240 گرم

وانیل                                                              به مقدار لازم

رنگ خوراکی (در صورت تمایل)                            به میزان دلخواه

جوهر لیمو                                                      به اندازه نوک قاشق مرباخوری

خلال بادام و پسته                                            مقداری برای تزئین

 

طریقه تهیه ؛

اول سفیده تخم‌مرغ رو با همزن برقی و با دور تند تو یه ظرف پلاستیکی شروع به زدن می‌کنیم و در حین زدن، شکر رو کم‌کم و با فاصله به سفیده اضافه کرده و به زدن ادامه می‌دیم تا جایی که اگه ظرف رو برگردونیم از ظرف نریزه. حالا وانیل، رنگ غذا و جوهر لیمو رو اضافه می‌کنیم و کمی هم می‌زنیم تا با مواد مخلوط شه. حالا با قیف پارچه‌ای و ماسوره مورد نظر (به دلخواه که البته بهتره ساده و متوسط باشه) اون رو روی کاغذ روغنی که از قبل داخل سینی فر گذاشتیم و فر رو هم روی دمای 100 درجه گرم کردیم، با فاصله 5 سانت 5 سانت می‌ریزیم و سینی رو  در انتها به مدت حدود 45 دقیقه توی فر قرار می‌دیم.

بعد از اینکه از فر درآوردیم تا داغ ِ خلال‌های بادوم یا پسته رو روی شیرینی های پفکی می ریزیم که بچسبه و زود ازش نریزه پایین.

                         شیرینی پفکی با سفیده تخم‌مرغ

نکته : به جای رنگ غذا می‌تونین از یه قاشق زعفرون آب کرده استفاده کنین و یا اصلاً هیچ رنگی نریزین، که کاملاً به ذائقه و سلیقه شما دوستای عزیزم بستگی داره. همینطور در مورد اضافه کردن یا نکردن جوهر لیمو هم می‌تونین هر دو حالت رو امتحان کنین و هر کدوم براتون جذاب تر بود اون کارو بکنین.

اگه دوست دارین می‌تونین داخل شیرینی گردوی خرد کرده هم بریزین که جذابیت این شیرینی رو چند برابر می‌کنه.

نکته: علت اضافه کردن جوهر لیمو به دلیل اینه که ترکیب سفیده تخم مرغ و پودر قند بعد از رفتن داخل فر شکرک نزنه و رویه شیرینی مثل پوسته خشک ازش جدا نشه.

                                                                                                   پروین

 

نوشته شده در شنبه بیستم اسفند 1390ساعت 0:6 توسط پروین|


آخرين مطالب
» پیراشکی کرم دار
» شور مخلوط
» شربت سکنجبین
» سالاد لوبیاچشم بلبلی
» مطالب جالب و خواندنی 41
» آموزش پختن شوهر مخصوص تازه عروس ها
» مطالب زیبا و خواندنی 40
» خورش ماست دسر لذیذ اصفهانی
» سالاد خیار و تربچه روسی (Russian Cucumber & Radish Salad)
» مطالب زیبا و خواندنی 39

Design By : Pichak